Achtergrond

Marian Binnenweg is in 1942 te Rotterdam geboren. Haar opleiding kreeg ze aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam. Tijdens haar teken- en schilderopleiding maakte de kunstenares kennis met vele technieken en materialen. Naast het schilderen en aquarelleren, experimenteerde Marianne steeds meer met textiel als beeldend materiaal.

Haar textielschilderijen zijn schilderachtig en tonen, behalve haar tekentalent, de affiniteit die ze met de stoffen heeft. Ze weet de gewenste effecten vaak op zeer eenvoudige, maar subtiele wijze te bereieken. Haar ontwerpen zijn ontleend aan de natuur. In sommige gevallen maakt zij een tekening en vertaalt die daarna in textiel.

Ze componeert fraaie stillevens van echte bloemen, planten en voorwerpen uit haar omgeving. Aan de hand daarvan kiest zij uit een voorraad stoffen de kleuren en dessins, die ze geschikt vindt voor het onderwerp.

Marianne Binnenweg woont thans in Gouda en is lid van kunstenaarscentrum Burgvliet. In 1987 won zij in Gouda voor haar werk de aanmoedigings- en publieksprijs.
Naast exposities in binnen- en buitenland voert Marianne opdrachten uit voor particulieren, banken en gemeenten.